Aveti un tensiometru acasa?

Cind stiti ca sunteti un pacient cu hipertensiune arteriala, trebuie sa fiti constient ca este o afectiune de lunga durata si ca este important sa tineti sub control valorile tensionale. Pentru a putea controla scaderea sau mentinerea acestor valori tensionale in limite normale, una dintre actiuni este monitorizarea zilnica cu ajutorul unui tensiometru digital.

Desigur nu puteti merge la medicul dvs. zilnic sau in unele cazuri de doua – trei ori/zi pentru a monitoriza tensiunea arteriala. Insa cu ajutorul unui tensiometru puteti verifica tensiunea arteriala de cite ori este nevoie si sa notati aceste valori astfel incit sa realizati un grafic care este util medicului dvs. Pe baza acestui grafic, medicul de familie poate verifica si adapta tratamentul medicamentos necesar pentru controlul hipertensiunii.

Tensiometru

Ca si pentru alte dispozitive medicale, exista diferiti producatori care fabrica tensiometre, Omron fiind lider mondial recunoscut pentru precizia tensiometrelor fabricate atit pentru folosirea in unitatile sanitare cit si la domiciliu. Exista diferite modele de tensiometre : tensiometre clasice, cu capsula aneroida, tensiometre digitale, tensiometre de brat sau incheietura, tensiometre de deget, etc.

Important pentru toate aceste tipuri de tensiometre este precizia valorilor masurate, unii producatori determinind studii clinice pentru validarea clinica a acestor tensiometre.

De asemenea este important ca acestea sa fie usor de utilizat si confortabil pentru pacienti.
Unul dintre avantajele masurarii presiunii arteriale la domiciliu este ca dispare „sindromul tensiunii halatului alb” care apare atunci cind se masoara tensiunea arteriale intr-un cabinet medical .

Valorile tensionale cresc la cabinetul medical datorita stresului produs de un control medical. Acasa, sunteti mult mai linistit atunci cind masurati tensiunea arteriala cu tensiometrul dvs.

Un alt beneficiu al monitorizarii presiunii arteriale la domiciliu este ca puteti masura pe tot parcusul unei zilei si sa le notati astfel incit sa aveti un grafic cit mai exact a tensiunii arteriale sistolice si diastolice si de a vedea tendintele evolutiei tensiunii arteriale intr-un anumit interval de timp. Aceste informatii sunt importante pentru medicul dvs. In a recomanda tratamentul potrivit pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *