Pe ce mai cheltuie Primăria Constanța fonduri


În ședința de lucru programată pentru data de 31 martie, Consiliul Local Municipal Constanța va supune la vot mai multe hotărâri, unele dintre acestea fiind oareșcum interesante. Fără să ne lungim, cele de mai jos mi se par cele mai interesante.

Proiectul de hotărâre nr. 7 privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al RATC Constanța pe anul 2017, prin care RATC solicită -printre altele- majorarea tarifului pentru o călătorie de la 1,5 lei la 1,75 lei și alocarea unui buget destinat publicității de 7.000 de lei pentru trimestrele I și II respectiv 8.000 de lei pentru trimestrul III.

Proiectul de hotărâre nr. 19 privind aprobarea și utilizarea siglei oficiale a evenimentelor organizate pe raza municipiului Constanța în anul 2017, al cărui Art. 2 prevede (atenție!) că „toate materialele publicitare și de promovare a evenimentelor organizate în cursul anului 2017 cu finanțare nerambursabilă de la bugetul local, precum și acelea în care Primăria Municipiului Constanța este partener ca urmare a eliberării unui acord pentru desfășurarea activității sau în alt mod, vor purta sigla oficială Ovidius 2017”. Cu alte cuvinte, Primăria instituie obligativitatea ca afișul oricărui eveniment pentru care organizatorii solicită un acord/aviz/autorizație din partea Primăriei (spre exemplu evenimentele în aer liber) să poarte sigla respectivă. Și nu, nu sunt contra culturii/istoriei, da’ nu mi se pare normal ca Primăria să-mi impună mie, ca organizator de evenimente, ce să conțină afișul sau orice alt material de promovare.

Proiectul de hotărâre nr. 20 privind aderarea Primăriei Municipiului Constanța la Asociația Inomar Cluster. Pentru cine nu știe, asociația respectivă vrea să reinventeze roata și să descopere miezul din Fanta în turism, mergând pe sintagme gen „Consolidarea acțiunilor de transfer tehnologic pentru turism”, „Valorificarea potențialului local de resurse” și „Extinderea la 6 luni a perioadei de vizitare a litoralului”. Am auzit #pesurse că Inomar ar fi în competiție directă cu o altă asociație care se vrea a fi miezul din Fanta, recte Asociația Litoral – Delta Dunării, da’ n-am nimic concret în sensul ăsta.

Proiectul de hotărâre nr. 22 privind aprobarea acordului de parteneriat pentru organizarea evenimentului „Sărbătoarea Romilor”, prin care Primăria se angajează să finanțeze evenimentul în cauză cu suma de 30.000 de lei. Nu, nu am nimic cu festivalurile etniilor conlocuitoare, dar să aloci o sumă pentru un asemenea eveniment când nu organizezi un eveniment dedicat Zilelor Constanței mi se pare nesimțire crasă și bătaie de joc.

Proiectul de hotărâre nr. 32 privind suplimentarea fondurilor financiare acordate HCL nr. 215/2016 din bugetul local pentru susținerea activității sportive a Asociației Handbal Club Dobrogea Sud în anul competițional 2016 – 2017, care prevede majorarea fondurilor deja alocate alocate (4.400.000 de lei) cu suma de 3.000.000 de lei. Toplam, 7.400.000 de lei. Nu spun, trebuie și sportul susținut, dar parcă mi se pare cam mare suma având în vedere situația execrabilă în care se găsește orașul. Apropo, vizavi de asociația în cauză a băgat tov. Joie Negru un articol bun pe temă, băgați un ochi pe el.

Proiectul de hotărâre nr. 33 privind suplimentarea fondurilor financiare acordate HCL nr. 216/2016 din bugetul local pentru susținerea activității sportive a Asociației Club Sportiv Handbal Club Farul Constanța în anul competițional 2016 – 2017, care prevede majorarea fondurilor deja alocate (1.600.000 de lei) cu 1.400.000 de lei. Toplam, 3.000.000 de lei pentru o altă echipă de handbal. În timp ce voleiul e într-o situație jenantă, gen.

Vorba ‘ceea, noi să fim sănătoși că banii ni-i cheltuie alții râzând.